TANDEN BLEKEN TANDARTS ANTWERPEN DENTAL CLINICS BRASSCHAAT BELGIE

tanden bleken tandarts prijzen belgie / tanden bleken tandarts kosten.
Tanden bleken
In Aesthetic Medical Clinic hanteren wij de methode van Beyond Dental&Health.

Professionele bleaching - ook eens bleachen, bleken of witten genoemd - werd ontwikkeld door de internationale erkende cosmetische tandartsen en bleaching experten. Tandartsen van over de hele wereld zijn het eens dat de professionele bleaching de meest betrouwbare en effectieve bleaching methode is die ooit ontwikkeld is om tanden witter te maken. Professionele bleaching is zelfs zo effectief dat het de enige bleaching methode is die zelfs de donkerste tanden mét succes witter kan maken. En dit zonder enige vorm van pijn.

Bleken van levende tanden

Levende tanden kunnen op twee manieren worden gebleekt, namelijk door een bleekbehandeling bij de tandarts of door een behandeling thuis.

  • Bleken door de tandarts: Bij deze methode van bleken, bleekt de tandarts de tand van buitenaf door waterstofperoxide op de tanden aan te brengen. Om ervaar te zorgen dat het waterstofperoxyde alleen op de tand komt die behandeld gaat worden, wordt eerst een rubber lapje om de tand aangebracht. Vervolgens kan het waterstofperoxyde worden verwarmd met een speciale lamp om het bleekproces te versnellen. Deze bleekmethode moet een aantal keren worden herhaald.
  • Thuis bleken: Bij deze methode maakt de tandarts een goed passende 'bleeklepel'. Deze lepel is gemaakt van zachte kunststof. Hierin wordt een gel aangebracht waaruit gedurende zes tot acht uur steeds een klein beetje waterstofperoxyde (van een geringe concentratie) vrijkomt. Afhankelijk van de verkleuring zal er na enkele dagen tot weken voldoende resultaat zijn. De behandeling kan bijvoorbeeld 's nachts gebeuren. Omdat deze gel de keel of het tandvlees kan gaan irriteren, is het van belang dat de 'bleeklepel' goed past, zodat er geen gel kan 'uitlekken'. Toch kunnen tandvlees en tanden gevoelig worden door de behandeling, maar dit is van voorbijgaande aard.
  • Zelf bleken: Sommige mensen overwegen zelf hun tanden te bleken. Het is echter ten zeerste af te raden om zonder overleg met uw tandarts zelf te gaan bleken. Wanneer u dit doet is het namelijk mogelijk dat u schadelijke produkten op uw tanden aanbrengt, Bovendien bestaat het risico dat er te lang met het bleken wordt doorgegaan, waardoor het oppervlak van de tanden wordt verzwakt. Als u uw tanden wilt bleken, bespreek dit dan altijd met onze tandarts.

Tijdens de afspraak wordt er meer informatie verstrekt door de tandarts indien de patiënt die informatie wil hebben.